ZAGREBAČKI GLUMAČKI ATELJE

ZAGREBAČKI GLUMAČKI ATELJE

Umjetnička organizacija
Godina osnutka: 2009.
Odgovorna osoba: Vesna Tominac Matačić
OIB: 74146694378
Adresa: Dugi dol 5, 10000 Zagreb
E-mail: vesna@predstava.eu
tel: +385 91 539 2099

POVIJEST ZGA

Zagrebački glumački atelje mlada je umjetnička organizacija u čijoj su produkciji dosad realizirane dvije kazališne predstave.
Predstava „Glembajevi“ redatelja Željka Senečića, čiju je produkciju ZGA preuzeo 2014. do kraja 2015. godine, igrala je uz veliko zanimanje publike kao svojevrsna zagrebačka atrakcija u središtu grada, u popularnom klubu Kolding. Gostovala je u mnogim hrvatskim gradovima, ali i izvan Hrvatske. S velikim je uspjehom igrana u Budimpešti, Pečuhu, Sarajevu, te u organizaciji hrvatskoga veleposlanstva u Poljskoj na poljskoj turneji u Krakowu, Katowicama, Poznanu i Varšavi uz drugu predstavu, „Ja koja imam nevinije ruke“.

Godine 2014. na obljetnicu rođenja Vesne Parun 10. travnja, Atelje je praizveo monodramu o njezinu životu „Ja koja imam nevinije ruke“, autorski projekt Vesne Tominac Matačić u režiji Ivana Lea Leme i u produkciji Tatjane Aćimović.
Projekt je realiziran u suradnji s Teatrom &TD, gdje je do danas na redovitom repertoaru.

Predstava „Ja koja imam nevinije ruke“ osvojila je Grand Prix na Međunarodnom festivalu monodrame u Bitoli 2015. godine, te je sudjelovala na mnogim drugim festivalima u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Trenutačno je u pripremi nastavak projekta, radnog naslova „Koralj vraćen moru“, glazbeno-poetski CD sa snimljenim odabirom poezije Vesne Parun.

Sve projekte Zagrebačkog glumačkog ateljea poduprli su Ministarstvo kulture, Grad Zagreb te zaklada Hrvatska kuća.

PREDSTAVA GLEMBAJEVI